Campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’

 

Het zal u niet ontgaan zijn: net voor Pasen is de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’ van start gegaan. Met financiële steun vanuit de Europese Unie hebben zowel industriële als ambachtelijke partijen uit de sector de handen ineengeslagen om brood de komende drie jaar stevig op de kaart te zetten. Een sfeervolle TV-commercial met een prachtige Ode aan Brood, nieuwe artikelen op de website Brood.net en informatieve infographics die via social media kunnen worden gedeeld ondersteunen de campagne. Bovendien worden in de komende periode op 350 plekken in Nederland zogenaamde tastings georganiseerd om de consument te laten proeven hoe heerlijk ons brood smaakt.

Vanaf 16 april aanstaande kunnen ook ambachtelijke bakkers tastings organiseren op hun eigen winkelvloer. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt dit initiatief. Meedoen kost niets, behalve uw eigen inzet! Het kan mooie publiciteit voor uw eigen bakkerij opleveren!

Gratis promotiepakket
Bij organisatie van een tasting ontvangt u kosteloos een promotiepakket. Het promotiepakket bestaat uit een stoepbord (A1), 2 winkelposters (A3), 500 receptenflyers, 500 broodhistorieflyers en een staande vloerzuil. Wanneer u zich aanmeldt als organisator van een tasting, wordt het promotiemateriaal in een handzaam pakket kosteloos naar u toegestuurd. Bovendien wordt uw bedrijfsnaam en de datum van uw tasting vermeld op www.broodgoedverhaal.nl in de tastingfinder onder de kop ‘Kom Proeven’. Op deze manier weten consumenten dat ze bij u kunnen komen proeven.

Meer informatie over de campagne ‘Brood. Goed Verhaal’ kunt u vinden op www.broodgoedverhaal.nl. De materialen kunt u zelf ook bekijken en downloaden vanaf www.brood.net/eudownloads.

Tast toe!
Een tasting is bedoeld om de consument de smaak van uw brood te laten ervaren. Uitgangspunt van de tastings is: ‘Brood blijft verrassen’. Met dat thema kunt u als ambachtelijk vakman natuurlijk prima uit de voeten! Organiseer bijvoorbeeld een tasting rondom buitenlandse broodsoorten en laat zien met welke maaltijden of ingrediënten deze broden goed combineren. Kies ervoor uw desembroden in de spotlights te zetten en leg uit wat desem is, hoe u deze broden maakt en in welk opzicht ze verschillen van andere broodsoorten in uw assortiment. Of geef volkoren de hoofdrol. Vertel op welke manier uw volkoren producten tot stand komen. Met een tafel of mand vol brood en een bakker in de winkel is de tasting al geslaagd.

U kunt zelf bepalen waar, wanneer en grotendeels hoe u de tasting laat plaatsvinden! Maar let op:
– De tastings mogen om alle soorten groot- en kleinbrood draaien, maar niet om snacks zoals worstenbroodjes of saucijzenbroodjes.
– De tastings draaien om proeven en om het laten zien van de veelzijdigheid van brood.
– Er mogen geen gezondheidsclaims of andere voedingsclaims worden neergelegd.
– U dient het eerlijke verhaal over brood te vertellen.