Jeugd toont kunnen op NK brood- en banketbakken 2018

Nederland heeft er 7 leerling-kampioenen bij. In Wageningen streden tientallen leerlingen met elkaar om het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken. De deelnemers hebben zich tijdens de regionale voorrondes op hun eigen scholen weten te kwalificeren.

De regionaal gekwalificeerde leerlingen mochten hun kunnen dinsdag 10 april laten zien tijdens het Nationale Kampioenschap op het ROC Rijn IJssel, de vakschool Wageningen. Verdeeld over de 7 verschillende brood- en banketklassen maakten de kandidaten binnen 5 uur de producten.

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Boulangerie Team sprak namens de jury alle wedstrijddeelnemers toe: ‘Als we kijken naar het niveau over de hele linie dan is dat goed. Niet iedereen die hier zit, gaat met zo’n mooie winnaarsbuis naar huis. Ik wil jullie allemaal adviseren: blijf zo doorgaan! Het gaat niet altijd zoals je wilt, maar blijf trainen en blijf vooral de strijd met jezelf aangaan. En tot slot laten we vooral trots blijven en iedereen vertellen hoe mooi onze brood- en banketproducten zijn!’.

Masterclass van Bakery Nexus
De zeven kampioenen krijgen vanuit Bakery Nexus ook nog een mooie prijs. Samen met Bakery Nexus leden gaan zij een masterclass ‘Stoer brood en banket’ samenstellen en geven aan studiegenoten van verschillende bakkersopleidingen. Bakery Nexus wil daarnaast ook graag kennis delen met deze kampioen. Daarom krijgen zij de kans om een jaar lang gebruik te maken van een coachingstraject met een van de Nexus-leden.

www.bakkerswereld.nl/nieuws/nieuws/2018/4/jeugd-toont-kunnen-op-nk-brood-en-banketbakken-2018-10147607